10 juni 2024

Nieuw in het bierschap: Mergel Wit

Dit witbier wordt letterlijk gebrouwen met een vleugje mergel en is zo uniek in Nederland.

Uniek in Nederland

Denk je aan mergel, dan denk je vast meteen aan Zuid Limburg en dus aan Maastricht. De brouwers van Stadsbrouwerij Maastricht, introduceren deze lente een nieuw fris biertje, ideaal voor de warme dagen op het terras: Mergel Wit. Dit witbier wordt gebrouwen met -letterlijk- een vleugje mergel en is daarmee uniek op de Nederlandse biermarkt.

Terroir betekent bodem, maar het is ook een aanduiding voor het microklimaat, bodemgesteldheid, de ligging of de finishing touch van de lokale producent. Het traditioneel gebrouwen Mergel Wit heeft dankzij haar terroir een unieke hint van mergel; de 70 miljoen jaar oude poreuze steenlaag laag waar Maastricht op is gebouwd. De toevoeging van mergel in Mergel Wit wordt gebruikt om de smaak van Maastricht tot leven te brengen, wat het bier haar bijzondere smaak geeft.  

Mergel Wit bier bleek een heuse aanvulling te zijn op de bierkaarten van terrasondernemers, waardoor Stadsbrouwerij Maastricht snel besloot een landelijk volume Mergel Wit te produceren. Mergel Wit is verkrijgbaar via Hanos en Sligro en voor de consument via webshops als Bierbink, Beermeister en de Biersalon. Het ongefilterde witbier is verpakt in een kenmerkende blauwe fles, en draagt met trots de ster van Maastricht. En wordt uitgeschonken in een uniek glas waarbij de ribbels onder in het glas een knipoog zijn naar het bekende Pileerke waar Wieckse Witte jarenlang uit werd gedronken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *