15 juni 2024

Nieuw in het schap: Jack Daniel’s Bonded Rye

Jack Daniels voegt een rye whisky toe aan de Bonded Series

Het wereldberoemde whiskeymerk Jack Daniel’s introduceert de nieuwste toevoeging aan hun Bonded Series. Na twee eerder gelanceerde bijzonder gestookte whiskeys brengen de whiskymakers uit Tennessee nu de Jack Daniel’s Bonded Rye uit in Nederland. Welke net als zijn seriegenoten gestookt is volgens de strikte regels van de Bottled-In-Bond Act uit 1897.

Net als zijn voorgangers bottelt Bonded Rye het vakmanschap en de vaardigheden van meesterdistilleerder Chris Fletcher in een stoere fles. Fletcher weet in Lynchburg, Tennessee, met zijn rye whisky de spirit te vangen die Jack Daniel’s al sinds 1866 kenmerkt: gedurfdheid, kwaliteit, toewijding en kwaliteit.

Bottled in Bond

Tijdens het productieproces van de Bonded Series volgt het team van whiskymakers de Bottled-In-Bond Act die in 1897 werd opgesteld. Deze serie whiskywetten schrijven distillateurs strenge regels voor die de kwaliteit van de whisky waarborgen. Whisky die bottled-in-bond is moet bijvoorbeeld uit één distilleerseizoen komen en enkel in één distilleerderij gemaakt zijn. De whisky wordt op 50% ABV gebotteld en heeft minstens 4 jaar gerijpt in een van de officiële bonded-opslaghuizen. 

Jack Daniel’s Bonded Rye is gemaakt met een rijke blend van 70% rogge, 18% maïs en 12% gemoute gerst die gerijpt is in op maat gemaakte whiskyvaten van Amerikaans eikenhout. Dit bleek voor Fletcher de ideale combinatie om tot de kenmerkende smaken van Jack Daniel’s Bonded Rye te komen. Dit geeft de whiskey tonen van gedroogd fruit en subtiele hints van toffee, die overgaan in een gedurfde, complexe en gebalanceerde smaak met een kruidige afdronk van rogge.

Jack Daniel’s Bonded Rye is voor €42,59 te koop bij de betere slijter. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *