30 april 2020

Avocado’s vergeten op te eten? Zo red je ze!

Avocado redden - Yvette Koedam

Het gebeurt mij regelmatig… In de aanbieding koop ik een netje avocado’s bij de supermarkt op de hoek. Bij thuiskomst zijn de avocado’s nog zo hard dat ik er een ruit mee in kan gooien. Dat duurt nog wel een aantal dagen voor ze rijp zijn, denk ik dan. Maar nadat er een paar dagen verstrijken, POEF! Ineens zijn alle avocado’s super rijp. Te rijp om nog langer te bewaren en het zijn er teveel om in een keer op te eten. Nadat mij dit meerdere keren overkwam, ging ik op zoek naar een oplossing.

Simpel! Avocado kun je invriezen.

Je hebt het misschien wel eens zien liggen in het vriesschap van de supermarkt, naast het bevroren fruit. Bevroren avocado! Een handige uitkomst, maar ook een kneiterdure. Als je regelmatig avocado’s koopt is het een goedkoper alternatief om ze zelf in te vriezen. Zo heb je altijd avocado in huis voor in smoothies, quacamole of voor het maken van een gezichtsmasker! Hoe ik mijn avocado’s invries? Heel simpel, volg de volgende stappen:

Wat heb je nodig?

Avocado’s, obviously. Een scherp mes, kleine siliconen bakvormpjes (vorm maakt niet uit), een lepel, een vork en vriezerzakjes met zipsluiting.

Avocado redden - Yvette Koedam 2

Snij de avocado overdwars doormidden en verwijder voorzichtig met het mes de pit. Schraap beide helften van de avocado leeg met de lepel en verdeel het vruchtvlees over de siliconen vormpjes. Ik heb kleine cakevormpjes gekocht, maar andere vormen voldoen ook! Siliconen zorgt ervoor dat je makkelijk de bevroren avocado uit de vormpjes kunt drukken.

Avocado redden - Yvette Koedam 3

Als alle vormpjes gevuld zijn prak je de avocado fijn met de vork, zo bevriest het vruchtvlees als één stuk en neemt het straks minder ruimte in beslag. Druk het vruchtvlees nog wat extra aan met de lepel en stop de vormpjes in de vriezer.

Avocado redden - Yvette Koedam 4

Na 2 uur zijn de avocadovormpjes helemaal bevroren. Haal de vormpjes uit de vriezer en stop ze in het vriezerzakje.

Avocado redden - Yvette Koedam 5

Met één avocado kun je vier siliconenvormpjes vullen, dus reken zelf uit hoeveel bevroren blokjes je krijgt aan de hand van hoeveel avocado’s je hebt liggen. In een gesloten vriezerzak kun je de avocadoblokken maximaal 3 maanden bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *